Mitä matkalla pitää olla mukana?

Kylläpä on vierähtänyt tovi edellisestä istunnosta… Olenkin ollut aika paljon reissussa, itse asiassa koko tästä ajasta olen ollut koto-Suomessa ehkä vain muutaman viikon, ehkä kuukauden. Tulin nimittäin just Espanjasta, jossa olin syksyn sesonkityöntekijänä huvikseen, siitä voin kertoa joskus myöhemmin. Ei ollut hääviä, joten en ihan heti oo valmis siitä vuodattamaan.

Nyt voisin kuitenkin tehdä sellasen keveän listan, mitä kaikkea matkalla pitää olla mukana. Tää on lista jota käytän itse kun olen lähdössä reissuun.

suomalaiset-innokkaita-varaamaan-akkilahtoja-varaahotelli

1. Hyvä matkalaukku. Panosta oikeasti laukkuun. Älä osta mitään muutaman kympin halpislaukkua, jossa pyörät ei pyöri ja joka oikeasti hajoaa muutamassa vuodessa! Osta satasen laukku, se kestää kymmenen vuotta kohtuullisella reissaamisella. Siinä pyörät pyörii eikä vetskarit hajoa heti. Hyvän laukun kanssa on ilo tehdä matkaa, se ei hangottele jatkuvasti vastaan vaan kulkee mukana kuin ajatus.

2. Lääkkeet (ja rokotukset). Laita pussiin kaikki lääkkeet, mitä arvelet tarvitsevasi jos sairastut. Muista ehdottomasti rokotukset, jos olet menossa maahan, missä niitä tarvitaan. Voit tarkistaa rokotusten tarpeellisuuden maittain täältä.

3. Passi ja rahaa. Älä siis unohda lompakkoa kotiin! Äläkä missään nimessä voimassa olevaa passia. Matka jää melko tyngäksi ilman niitä. Muista, että jos passi on esim tyttönimelläsi ja olet mennyt naimisiin tai muuttanut muuten nimesi, varaa AINA matka passissa olevalla nimellä! Tarkoissa maissa jäät kyllä tulliin jos yrität matkustaa eri nimellä ku mikä on passissa.

Älä laita kaikkea rahaa lompakkoon, vaan säilytä käteistä ainakin kolmessa eri paikassa, vielä mielellään eri paikassa ku kortteja. Ylimääräiset kortit kannattaa jättää kotiin.

4. Puhelin, jossa on kamera. Älypuhelin on loistava ulkomailla, koska siinä on myös kamera ja sillä pääsee aina vapaisiin wifi-verkkoihin. Muista kuitenkin ottaa dataverkko pois päältä, muuten kone hakee ohjelmiin jatkuvasti päivityksiä ja käyttää paikallisia dataverkkoja. Tällöin kotona saattaa odottaa ikävä ylläri, eli satasten puhelinlasku.

5. Piilolinssit ja lasit, myös aurinkolasit. Jos käytät piilareita tai silmälaseja, huolehdi ne mukaan! Piilolinssejä varten tarttet reilusti aineita ja varapiilarit, koska ulkomailla et välttämättä pääse silmälääkäriin etkä todellakaan välttämättä saa sieltä just niitä piilareita joita käytät. Täällä on lisää vinkkejä reissaamiseen piilareita käyttävälle.

6. Voimassa oleva matkavakuutus. Tarkista AINA vakuutusyhtiöstäsi, että sinulla on voimassaoleva matkavakuutus! Tiedustele tarkasti, että matkavakuutus kattaa myös sairastumisen ulkomailla, ei ainoastaan tapaturmia. Vakuutuksen tulisi kattaa myös matkatavaroiden varastamisen ja hukkumisen, matkan peruuntumisen jne. Kysy kaikki vakuutusyhtiöstäsi! Vakuutusyhtiöstä otettu vakuutus on varmasti edullisempi ja kattavampi kuin lentokentiltä ja matkayhtiöistä saatava, mutta sekin välttää jos olet unohtanut asian.

7. Matkaliput. Muista tulostaa liput ja ottaa ne mukaan. Näin nopeutat lentokentällä toimintaa etkä joudu viime hetken paniikkitilanteeseen.

Näillä neuvoilla saat jouhevan ja turvallisen matkan. Näiden lisäksi sitten ota vaatetta ja muuta tarpeellista, mutta tässä listassa on kaikki mitä ET saa unohtaa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *