Vertaa matkat, vertaa lainat

Joulu on lusittu ja heti tekee mieli tehdä uusia merkintöjä kalenteriin! Siksi katselenkin jo uusia matkoja ja uusia kuvioita ensi vuodelle. Samalla pitää tietysti laskeskella yhteen säästötilien säästöt ja ynnäillä miten kyseiset matkat rahoitetaan.

Aion suunnata ensi helmikuussa johonkin lämpimään, en vielä tiedä mihin. Täytyy vertailla hintoja. Enkä tiedä edes kuinka kauas. Aikaa olisi mahdollisesti pari viikkoa. Mitä suosittelisit, jos vaihtoehtoina olisi Egypti, Kanaria, Thaimaa, Meksiko ja Kuuba?

Hintaeroja noissa on melko paljon, etenkin lennoissa. Samoin etäisyyserot ovat todella suuret. Esimerkiksi Meksikoon saa varata matkoihin aikaa jopa pari vuorokautta, koska jos haluan liput esimekriksi alle tonnilla, joudun vaihtamaan monta kertaa konetta. Toisaalta jos laitan vaikka pari sataa lisää, saan pari päivää lisää perillä. Kumpaa arvostan?

Säästöjä on nyt noin tonnin verran, mutta tartten ehkä toisen lisää, vai mitä arvioitte? Siksi olen nyt vertaillut myös lainoja, koska en ehdi säästää tuohon mennessä käyttörahaa tarpeeksi. Vertaalaina.fi palvelun kautta laitoinkin jo tonnin lainasta hakemuksen useampaan paikkaan, saapa nähdä millaisia lainatarjouksia sieltä tulee mulle.

Teempä tässä nopean vertailun noiden matkakohteiden välillä:

  1. Egypti

LÄhellä, ei pitkiä lentoja, enemmän aikaa perillä. Mutta millainen on poliittinen tilanne? Edullinen, hotelleissa on kuitenkin hintaa. Suht edulliset lennot. Kiinnostavia historiakohteita.

2. Kanaria

Voi saada lennot edullisesti, lämmintä on, mutta onko liikaa suomalaisia ja onko liian turistipaikka muutenkin? Laadukkaita hotelleja edullisella hinnalla.

3. Thaimaa

Lennot maksaa ja pitkät lennot, mutta asuminen edullista, samoin kuin ruoka. Hyvää laadukasta ruokaa ja takuuvarmasti lämmintä. Paljon tekemistä ja näkemistä.

4. Meksiko

Luontonsa ja nähtävyyksiensä takia kiinnostavin kohde, mutta kalliit ja pitkät lennot. Ruoka ja asuminen todella halpaa, jos en mene Cancuniin. Ruoka todella hyvää. Liikkuminen maan sisällä vaikeaa ja voi olla kallista. Pohjoisessa vaarallista myös.

5. Kuuba

Kalliit lennot mutta edullista asua ja ruoka myös. Millainen turvallisuustilanne?

Jos teillä lukijoilla on näistä kohteista kokemusta, vertailua, suosituksia ja vinkkejä, niin kertokaa ihmeessä! Aion varailla lennot tässä tämän tai viimeistään ens viikon aikana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *